4. Europejski Festiwal Smaku

28-08-2012

Mirosław Czyżykiewicz, Czesław Mozil, Haydamaky, Fanfary Transylwanii to festiwalowe gwiazdy. Będą koncerty, wystawy, teatr, a także turniej nalewek, wina, sery, wyborna kuchnia.

"Nasz festiwal harmonijnie łączy koncerty, wystawy, literaturę i teatr z dobrym smakiem w życiu i na stole - mówi Waldemar Sulisz, dyrektor artystyczny Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie. - W dobie szybkiego rozwoju turystyki kulinarnej w Europie taka prezentacja Lublina jest szansą na jego skuteczną promocję."

Festiwal Smaku w trzech poprzednich odsłonach odkrywał panoramę kuchni: od tatarskiej, przez nadbużańską, ukraińską, ormiańską, olenderską, szwedzką, po rdzennie lubelską. Według szacunku organizatorów w ubiegłym roku odwiedziło festiwal siedemdziesiąt tysięcy ludzi.

czytaj więcej



powrót